По време на тържествения академичен  съвет по повод 80 годишнината

...
По време на тържествения академичен  съвет по повод 80 годишнината
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова връчи награда на кмета на София за изследователски проект в областта на спорта на студенти от НСА

По време на тържествения академичен  съвет във връзка 80 годишнината на НСА и Деня на академията Йорданка Фандъкова връчи премията на кмета за София за   изследователски план в региона на спорта със важен социално- публичен принос.

Наградата получиха двама млади откриватели от магистърската стратегия „ Кинезитерапия “ на НСА – Симона Велчева и Симеон Андреев, спечелили оценката с най- добър постер на VIII Национален конгрес по невросонология и мозъчна хемодинамика.

 По време на тържествената гала кметът поздрави преподавателите и студентите от академията с празника и им благодари за партньорството. „ За всеки град е привилегия да има висше образователно заведение,каквато е Национална спортна академия, което да дава обучение, да увлича младежите, да оказва помощ за развиването на всеобщия спорт и да развива просвета “, сподели кметът Фандъкова.   „ Благодарение на Академията и на огромните спортисти, София към този момент пета година е европейска столица на спорта, а след броени дни ще получим и званието София- международна столица на спорта “, напомни още столичния кмет. 

Столичната община дружно с НСА организира фестивали по мини волейбол, мини баскетбол, надпревари по хандбал и по лека атлетика за възпитаници, надпревари по плуване за купа София и за купата на кмета на Столичната община.

Досега на младежите с огромния спорт и първенците е  решаващо за изборът им да се занимават със спорт и да водят деен и здравословен  метод на живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР